Miljøet i Monsun af stjerner

98711983117e144ee63916e38a70a67e?Forinden jeg havde sat mig for at skrive “Monsun af stjerner” vidste jeg dybest set, at miljøet skulle være inspireret af mine rygsæksrejser i Australien i ´95 og ´99. Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker alt ved Australien og synes, kontinentet er det smukkeste sted i verden.

For at illustrere det konstante personlige dilemma som hovedpersonen Stella befinder sig i (et af bogens tematikker) måtte miljøet repræsentere valget mellem alternative muligheder. Det vil sige, at det fysiske sted, hvor handlingen finder sted, måtte være præget af både varmt omskiftelig vejr og samtidigt være et sted, hvor himmelen åbner sig. Et sted, hvor der ud af det blå kunne opstå monsun-agtige tilstande.

Jeg mindedes at gå ned ad en gade og ud af det blå stod det ned i stænger. Få sekunder senere lignede jeg én der havde været i bad med tøj på. En anden oplevelse som forundrede mig, var en solrig dag på stranden kunne pludselig forandre sig til at en storm piskede havet op i en vild tilstand, og jeg måtte nærmest flygte derfra.

Mission Beach er et magisk sted, hvor vejret ikke er til at stole på, og det smitter også af på bogens hovedpersoner og bipersoner. Monsun af stjerner er centreret omkring regnskoven, stranden og byen i Mission Beach, men jeg har også taget mig kunstnerisk frihed til at opdigte fiktive steder og områder deromkring, men bogen er rodfæstet i det nordøstlige hjørne af staten Queensland, Australien. Et sted, hvor alt er uforudsigeligt. #book #forfatterliv #dklitt #ungdomsbog #weloveYA #missionbeach