FAQ

Her er en liste over de spørgsmål, som jeg også har besvaret på min Goodreads-siden. Hvis du har nogle spørgsmål er du velkommen til at sende dem til kontakt@katrinewilliams.dk

Hvor får du din inspiration fra?

Inspiration til forfatterskabet:
Det, som giver mig inspiration er, først og fremmest at jeg har tid og ro og frihed til at gøre mig nogle tanker om svar på spørgsmål om hvad, hvis og nu i de forskellige situationer, som jeg befinder mig i i dagens forløb. Derudover læser jeg rigtig meget forskelligt i løbet af dagen, fx hvad der står på en forbipasserendes t-shirt eller taske kan jeg få inspiration til en dialog eller en bestemt scene. Andre forfatteres værker er også en stor inspirationskilde.

Hvordan fik du ideen til Monsun af stjerner?

Min egen bog Monsun af stjerner blev også inspireret af Twilight-forfatterindens historie om, hvordan hun fik ideen til Twilight. Nemlig at hun en nat vågnede op og drømte om en ganske almindelig pige, der var forelsket i en vampyr, som ikke måtte gengælde de samme følelser. Jeg tænkte, nej, hvor fedt, det vil jeg da også prøve. Så da jeg gik på barsel med min yngste søn begyndte jeg at skrive og flette plots sammen. Det blev en metode til at klare hverdagen på, når der var lidt for mange sure pligter, så trykkede jeg på en fantasiknap og bryggede historien, imens jeg puttede børn eller skiftede bleer. Det blev startskuddet til min skrivevej, hvor jeg dog ikke blev inspireret af en drøm, men snarere en oplevelse jeg havde som dykker i Venezuela, hvor jeg fandt en perle (en rekvisit i Monsun af stjerner). I mine unge dage rejste jeg en del rundt i Australien, hvilket har givet inspiration til miljøet, hvor handlingen finder sted.

Hvad er dit råd til en forfatterspirer?

Ideen til Monsun af stjerner opstod under skriveprocessen, hvor jeg også læste om andre forfatteres skriveprocesser og hvordan de fandt inspiration. Jeg lavede rigtig meget research i adskillige emner, for at finde inspiration til hovedplottet. Derudover læste jeg meget mytologi og blev afledt i alle mulige retninger. Der var mange blindgyder, men jeg lærte en masse undervejs. Jeg fandt også meget inspiration i andre bøger, hvor jeg kunne observere hvordan dialoger fungerede og hvordan der blev opbygget tempo i handlingen. Google er et vigtigt værktøj under skriveprocessen, fordi man undres undervejs, fx det kan være et ords betydning og når man slår det op, bliver man hurtigt afledt til andre sider, historier, facts m.v.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

Det er fedt at befinde sig i en intern dialog med ens kreativitet og lade et fantastisk univers folde sig ud gennem skriften. At lade pennen føre sig frem.