Invitér andre ind i dit forfatterværksted

Screen-shot-2013-09-17-at-14.51.10

Deltag i en skrivegruppe

Du kan finde støtte og motivation i en skrivegruppe. At være forfatter og sidde alene med alle sine prøvelser i medgang og modgang kan være en ensom proces. Det er i hvert fald rart at kunne dele sine glæder og trængsler med andre ligesindede skrivende folk. De mange grupper på SOME giver en meget klar indikator for, hvor mange af os der søger andre forfatterspirer. En skrivegruppe i enten fysisk form eller via nettet er et netværk, du kan bruge til at dyrke dit skrivehåndværk og modtage feedback fra andre der kender til din situation. Størstedelen af medlemmer af skrivegrupper udfordrer både sig selv og andre gennem challenges. Her i november måned kører for eksempelvis #NaNoWriMo, (National Novel Writing) Month der går ud på at skrive 50.000 ord på en måned.

Send din tekst til en betalæser

En anden måde at dele sit skriveri med, hvilket i sig selv er en smadder god idé er gennem betalæsere. Oftest er betalæsere også forfattere som også bliver bedre ved at læse og kommentere på andres tekster, blot i en anden rolle som betalæser. På den måde kan du oven i købet bytte manuskript og på den vis bliver samarbejdet også inspirerende og givende. Hvis du kun sidder med din tekst og ikke lader andre gennemlæse teksten, kan du måske risikere, at der er kedelige afsnit og abstrakte plottråde, som du er så indforstået med at det kan være umuligt for andre læsere at dechifrere sammenhængene. At lade andre betalæsere eller skrivemakkere læse din tekst inden udgivelse er guld værd, fordi en betalæser får garanteret øje på en lille detalje som du selv har overset.

Meld dig til et skrivekursus

Hold øje med dit lokale bibliotek om det udbyder skrivekurser, hvor der er en lærer der administrerer holdet. Personen, der leder forløbet, skal helst have et godt indblik i kunsten at skrive tekster, så han eller hun aktivt kan deltage i snakken om for eksempel en hovedpersons udvikling og gøren. At læreren selv kan trække på sine egne erfaringer i sit forfatterskab, for at inspirere andre skrivende om hvordan man kan beskrive og fortælle om en hovedperson og gøre den mere menneskelig.